In de moderne wereld van professionele netwerken en carrièreontwikkeling speelt LinkedIn een cruciale rol. Voor studenten is LinkedIn veel meer dan alleen een online CV. Het is een krachtig hulpmiddel om zichzelf te presenteren aan potentiële werkgevers & recruiters. Hieronder kan je te weten komen waarom een goed LinkedIn profiel van belang is en geven we enkele tips & tricks mee om een indrukwekkend profiel te creëren.

  1.  Professionele profielfoto: Gebruik een duideljke en professionele profielfoto waarop je goed zichtbaar bent.
  2.  Krachtige samenvatting: Schrijf een boeiende en beknopte samenvatting die jouw unieke vaardigheden en doelen benadrukt. Gebruik relevante trefwoorden om gemakkelijk vindbaar te zijn voor recruiters.
  3.  Studies en ervaring: Vul jouw opleiding en werkervaring volledig in en vermeld prestaties, projecten of buitenschoolse activiteiten die relevant zijn voor jouw vakgebied.
  4.  Onderschrijvingen: Vraag medestudenten, docenten of collega’s om deze vaardigheden te onderschrijven. Zo komt dit geloofwaardig en professioneel over.
  5.  Wees actief: Deel regelmatig interessante inhoud en neem deel aan relevante discussies wat voor jouw niche interessant kan zjn.
  6.  Pas jouw URL aan: Personaliseer jouw profiel URL, dit oogt professioneel en zorgt ervoor dat dit gemakkelijker te delen is.

Waarom is een sterk LinkedIn profiel belangrijk voor studenten?

  1.  Netwerken: Het biedt een uitgebreid netwerk van personen uit verschillende sectoren. Het stelt studenten in staat om waardevolle connecties te maken met mensen die mogelijk interessant zijn voor hun toekomstige carrière. Dit kan zelfs leiden tot stageplaatsen of een vaste job na het afstuderen.
  2.  Zichtbaarheid: Het hebben van een sterk profiel vergroot je zichtbaarheid voor werkgevers, recruiters en collega’s uit jouw branche. Het is een uitstekende manier om jezelf in de kijker te zetten en opgemerkt te worden. 
  3.  Ontwikkelingen in jouw vakgebied: Door deel te nemen aan relevante groepen en het volgen van interessante bedrijfspagina’s, kunnen studenten op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied. Het delen van artikels en bepaalde inzichten kan helpen bj het opbouwen van autoriteit op een bepaald gebeid.
  4.  Werkgevers: Een sterk LinkedIn profiel kan je helpen om een positieve indruk te maken en jouw vaardigheden, ervaring en prestaties op een professionele manier over te brengen aan potentiële werkgevers.

Een sterk LinkedIn profiel kan een krachtig instrument zijn voor studenten die hun carrière willen lanceren. Door een professionele online aanwezigheid op te bouwen, kunnen studenten waardevolle connecties maken, zichtbaarheid vergroten en kansen creëren voor hun toekomstige carrière.
Als je een student bent en binnenkort afstudeert, maar nog geen job hebt gevonden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag bij het ontwikkelen van een sterk LinkedIn-profiel en kunnen je met veel plezier in contact brengen met relevante werkgevers.

Hopelijk tot snel, Team EdConsult

Terug naar overzicht