HR-dienstverlener SDWorx nam de tewerkstelling bij de Belgische KMO's gedurende de eerste 6 maanden van 2022 onder de loep. Een korte samenvatting van de resultaten.

Het aantal structurele jobs nam toe met 0,8%. Het betreft enkel de vaste jobs - tijdelijke jobs worden dus niet meegeteld.

De sterkste stijgingen ziet men in Vlaams-Brabant en Limburg (+3,24% en 2,3% respectievelijk). Oost-Vlaanderen doet het ook relatief goed met +1,49%, terwijl West-Vlaanderen ongeveer stabiel gebleven is met -0,23%.

Er moet echter een belangrijke kanttekening geplaatst worden bij deze cijfers: als mei en juni van dit jaar vergeleken worden met mei en juni vorig jaar, dan tekent er zich een daling af. SDWorx ziet hiervoor twee redenen. Enerzijds het feit dat het steeds moeilijker wordt om geschikt personeel te vinden - iets waar EdConsult u uiteraard bij kan helpen. Neem zeker een kijkje op onze pagina voor werkgevers.

Maar evenzeer is er de mogelijkheid dat ondernemers onzeker zijn over het economische klimaat, wat niet verwonderlijk is met de hoge en niet direct aflatende inflatie, geopolitieke spanningen wereldwijd, en toenemende tekorten in diverse sectoren. 

Wij volgen de situatie samen met u nauwlettend op. In tussentijd kan u echter op uw twee oren slapen. EdConsult zorgt voor werknemers waarmee u ieder economisch zwaar onweer kan doorstaan!

Terug naar overzicht